VERBOUWING G5

De verbouwing betreft een vergroting van de woonkamer en bovenliggende badkamer. De woning is daarnaast voorzien van nieuwe gevel en dakbekleding. 

De opdrachtgevers hebben de wens uitgesproken voor een nieuwe zithoek, visueel verbonden met de aanliggende tuin. Inspiratie voor deze zithoek betreft de ‘stube’. Deze geïntegreerde bank vindt zijn oorsprong in Duitse en Zwitserse hotels en is onderdeel van het panoramakozijn. Dit kozijn is voorzien van één stuk glas en geeft een directe beleving van de tuin.

Op de verdieping van de uitbreiding is een ruimtelijke badkamer gelegen. De ruimte is uiteengezet in drie geschakelde vertrekken welke zich identificeren door hun materiaalgebruik en worden gescheiden door glaspanelen.  Bij de entree van de badkamer is een stortdouche geplaatst onder een kiepraam. Dit biedt de gebruiker de mogelijkheid om in de openlucht te douchen. Een wastafelblok en vrijstaand bad zijn geplaatst in de centrale ruimte welke toegang verleent tot een sauna met daklicht.

Info

Locatie

Veldhoven

Status

Uitgevoerd

Jaar

2016-2018

GELEVERDE DIENSTEN

Ontwerp, Werktekeningen, Constructief tekenwerk, Bouwbegeleiding