• LocatieVeldhoven
  • OntwerpopgaveOntwerp Villa
  • Jaar 2020-2023
  • StatusIn uitvoering
  • Geleverde dienstenOntwerp Villa, Technische tekenwerk, bouwbegeleiding

Voor een kavel gelegen aan een hofje in veldhoven hebben we een hedendaagse langgevelboerderij ontworpen. Door het toepassen van duurzame maatregelen is de woning energieopwekkend met een EPW score van maar liefst -0.3. De villa kenmerkt zich door de zwevende rieten kap en eiken portalen. De hoger gelegen begane grondvloer, uitgevoerd als bel-etage is in drie gevels voorzien van grote glasvlakken.

 

Twan van Lanen

‘Voor het open karakter van de woning hebben we een staalconstructie als uitgangspunt genomen. Deze complexe constructie hebben we in afstemming met de staalleverancier integraal 3d uitgewerkt in ons BIM model. Dit heeft voordelen opgeleverd tijdens de bouw omdat we alle maatvoeringen vanuit de staalconstructie konden uitzetten’

'Een transparante gevel naar de tuin'

De achtergevel is op de begane grond voorzien van een tweetal grote harmonicadeuren die kunnen worden geopend naar de achtertuin. De leefkeuken is voorzien van een haard in de schoorsteen, waarvoor een glasplaat in de vloer is geplaatst met zicht op de wijnkelder. Boven de leefkeuken is de masterbedroom ontworpen die terug is gelegen van de gevel en zicht heeft naar de tuin. De lamellen in de houten portalen geven naast privacy in de slaapkamer ook voldoende schaduwwerking in de woonruimtes.

 

VERGELIJKBARE PROJECTEN