UITBREIDING K10

Het uitganspunt voor de moderne extensie was een verblijfsruimte met maximale verbintenis tussen woning, tuin en vijver. Een ranke pui is omlijst door twee muren van natuursteen en kan volledig worden geopend. Doordat de pui verdwijnt in een pocket onstaat een vrij verloop tussen tuin en de tuinkamer. Dit effect wordt versterkt door de centrale plaatsing van de kolom.

Het dak is voorzien van fijn stucwerk en rust als een klassieke tempel op sokkels van ruw natuursteen. De contrasterende afwerking geeft het dak zijn lichte voorkomen en laat het ogenschijnlijk zweven. De reflectie van de aanliggende vijver geeft de dieper gelegen verblijfsruimte extra daglicht. De pui is uitgevoerd in aluminium om zowel de omliggende materialen en de lichtintensiteit te reflecteren, als zijn eigen aanwezigheid te minimaliseren. Het railsysteem van de pui is bescheiden van formaat en nagenoeg onzichtbaar verwerkt in het plafond en de tegelvloer.

Info

Locatie

Veldhoven

Status

Uitgevoerd

Jaar

2018-2020

Geleverde diensten

Ontwerp, Werktekeningen, Constructief tekenwerk, Bouwbegeleiding