• LocatieVeldhoven
  • OmschrijvingUitbreiding woonkamer en badkamer
  • Status Uitgevoerd
  • Jaar2016-2018
  • Geleverde DienstenOntwerp in- & exterieur, Werktekeningen

Onze opdrachtgevers hebben de vraag gesteld om een ontwerpen te maken voor een uitbreiding over twee verdiepingen aan de bestaande woning. De woonkamer is voorzien van een nieuwe zitruimte met een panoramabank. Op de 1e verdieping is een unieke wellness met sauna ontworpen.

Twan van Lanen

‘De ontwerp-oplossing was het aanbrengen van verschillende wand- en vloerafwerkingen wat contrast gaf tussen de zones. Hierdoor konden we met slechts simpele ingrepen als glaswanden toch unieke identiteiten creëren, zonder de ruimtelijkheid te verliezen’

'Een geïntegreerde bank in het panoramaraam'

Aan de bestaande woonkamer is een nieuwe uitbreiding met zithoek ontworpen, visueel verbonden met de tuin. Inspiratie voor deze zithoek was de ‘stube’. Deze geïntegreerde bank vindt zijn oorsprong in Duitse en Zwitserse hotels. De bank is als een geïntegreerd onderdeel verwerkt in het panoramakozijn. Dit kozijn is voorzien van slechts één stuk glas, voor een maximale beleving van de tuin. de geïntegreerde zonwering verwerkt in het plafond geeft de mogelijkheid om het daglicht te reguleren.

Vergelijkbare Projecten