Info

Locatie

Flexible

Jaar

Woodchallange 2014

Links

http://www.woodchallenge.nl/the-forest-of-science

FOREST OF SCIENCE

Een dialoog tussen de bezoeker en technologie naar een duurzamere samenleving was de ontwerpopgave voor een verplaatsbare paviljoen dat op verschillende locaties en condities in Nederland zal gaan opereren. Een weergave van een ruimtelijke kwaliteit binnen een duurzame omgeving is vertaald in een configureerbare abstractie van een bos. Het paviljoen is opgebouwd uit een varieerbare hoeveelheid boomelementen. Binnen het paviljoen kan een onderscheid worden gemaakt in twee type ruimte; een compacte verhoogde ruimte in de stam van de boom waar de bezoeker het dialoog kan aangaan met technologie en een uitzicht heeft over het paviljoen.

Een hogere ruimte onder de takken welke plaats voorziet voor grotere stands. Een transitie tussen open en gesloten ruimtelijke kwaliteit zorg voor een naadloze aansluit op zijn bebouwde of ongebouwde omgeving. Daarnaast leent de flexibele configuratie en aantal zich tot aanpassingen binnen de gestelde condities. De dimensioneren van de bouwelementen zijn gebaseerd op de standaardmaat van een steigerplanken. Een gelamineerde vakwerkligger voorziet de mogelijkheid tot grote overspanningen in de takken door het gewicht tot een minimum te bepreken en het paviljoen zo makkelijk te kunnen op en afbouwen.